Sağlıklı Zayıflama ve Beslenme – Metabolic Balance – Lazer Epilasyon (Alexandrite Lazer ve Soprano Diod Ütüleme Buz Lazer) – Bölgesel İncelme (Vellashape-Radyofrekans-Kavitasyon-Carboksiterapi-Mezoterapi)- Antiaging (Botoks-Dolgu-İple Yüz ve Boyun Germe-Işık Dolgusu-Kalıcı Makyaj-Medikal Cilt Bakımı-Kimyasal Peeling-Saç Mezoterapisi-Dermaroller)

Yüzyıllardır bilinen, tarımı yapılan ve beğenilerek tüketilen enginar; insanlığın bildiği en eski yiyeceklerden biri olarak anılıyor. Eski Yunanlılar ve Romalılar dönemlerinden beri bilinen ve bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen bir sebzedir.

Anavatanı Akdeniz havzası ve Kıbrıs adası olarak bilinir ve ülkemizde Ege bölgesinin İzmir, Çeşme ve Karaburun tarafında yaygın olarak yetiştirilir. Urla Yarımadası’na özgü erkenci, yaprakları düz ve fazla sıkı olmayan Sakız Enginar’ mor çiçekleri olan çok yıllık bir bitkidir.

ENGİNAR NUTRA SYSTEM

Gelelim Enginarın faydalarına; Özellikle bu dönemde taze olarak ulaşabildiğimiz enginar besin öğeleri içeriği bakımından çok zengin bir sebzedir.

* Yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve manganeze ek olarak A vitamini, B1 vitamini ve C vitaminleri içerir.

* Yapısında bulunan C ve E vitamini sayesinde kollajen yapının korunmasına ve cilt dokusunun yenilenmesine yardımcı olur.

* İçeriğindeki “cynarin” maddesi sayesinde kötü kolesterolü azaltır. Yapılan bir çalışmada enginar yaprakları tüketen 75 kişinin tüketmeyenlere göre total kolesterolünün %4.2 daha fazla düştüğü bulunmuş.

* “Cynarin” maddesi sindirim sistemini de destekler. Yağların sindirimine ve vitaminlerin emilimine yardımcı olan enginar özellikle çok yağlı beslenen insanlar için olmazsa olmazdır.

* Enginarın sağlığımıza, özelikle karaciğerimize yarattığı faydalar artık birçok kişi tarafından biliniyor. Bunu da Yapısında bulunan “silymarin” maddesi sayesinde yapıyor. Lipid peroksidasyonu yöneterek, karaciğer dokusunu birikmelerden koruyor.

* “Kersetin” ve “Gallik asit” içeriği yüksek enginar, kanser hücrelerinin çoğalmasını azaltmaktan ve antioksidan kapasitesinin dengelenmesinden sorumludur. Kanserden korur!

* 16. yüzyılda enginarlar sadece erkekler tarafından yemek üzere alınabiliniyordu. Afrodizyak etki yarattığı için kadınlar tarafından tüketilmesi yasaklanmıştı.

Yaprağından sapına, çanağından tohumuna faydalıdır. Çanağını kullanıp gerisini çöpe atma!

Bizde genellikle çok yanlış ya da eksik tüketiliyor. En yararlı yeri yaprakları atılıyor. Sadece çanak kısmı yeniyor. Yapraklarından, haşlayıp salatalara ekleyerek ya da zeytinyağlı olarak ya da pirinç-bulgur karışımı ile içini doldurup dolma haline getirerek faydalanabilirsiniz.

Yaprağının çay olarak demlenip içilmesi; idrar ve safra söktürücü, iştah açıcı olarak kullanılır. Bu nedenle bitkinin, safra kanalları tıkalı ya da safra taşı olanlar ile enginar alerjisi olanlar tarafından kullanması önerilmez.!

http://www.nutrasystem.com.tr/

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: